KALABOYNU
Kalaboynu çevresinde bulunan çömlek, toprak ve taş yapısından bir eski bir yerleşim yeri olduğu anlaşılmaktadır. Tarihi hakkında detaylı bir bilgi bulunmamakla beraber, Maşat Höyük ile aynı tarihsel süreç içerisinde değerlendirilebilir. Daha önce Pala Mehmet çeşitli kazılar yapmış; testi, çömlek ve bazı sikkeler bulmuştur. Keçikıran ve Cankara arasındaki yerleşim yerinin yüksekte olmasının nedeni, su kaynaklarının yakın ve güvenliğin daha iyi sağlanmasından dolayıdır.
ÇELLOĞUN TARLA
Eski yerleşim yerinin varlığı, kalıntı duvarlarla kendini belli etmektedir. Daha önce zahire(buğday) ambarı olarak kullanılan büyük küplere ratlanılmıştır. Zamanla kaçak kazıcıların merkezi olmuş, resmi işlem yapılmamıştır.
KARGA TEPESİ
Daha önceden yerleşim yeri olarak kullanılmış, yığma bir tepedir. Başpınar suyuna yakın olması sebebiyle, bekçilik veya gözetleme amacıyla kullanıldığı tahmin edilmektedir. Kaçak kazıcılar buradada kendini göstermiştir.
ER KONAN (EZENTERELİK)
Yerleşim yeri olduğu anlaşılan örenlerdendir. Köyümüze su getirme esnasında yapılan kanal çalışmalarında büyük küp bulunmuş, çok sayıda çömlek kırıklarına rastlanmıştır.
TEPE TARLA
Yüksek olması sebebiyle buradada bir yerleşim birimi kalıntılarına rastlanmıştır. Aynı zamanda tepenin aşağısında köylüler tarafından Samanlık Çukuru diye tabir edilen, tepeye büyük bir girişin olduğu izlenimini veren bir girinti vardır. Bunun nedeni hala anlaşılamamıştır.